318ti.org forum

Go Back   318ti.org forum > Technical, Maintenance and Modifications > Engine

Notices

Engine Tuneups, chips, wires, spark plugs.

.
» Recent Threads
For Sale; 98 318ti...
04-29-2020 05:54 PM
Last post by runnr548
Yesterday 08:16 PM
13 Replies, 1,375 Views
M42 / M44 Phenolic...
05-28-2013 06:03 AM
Last post by TonyE30
06-04-2020 08:09 AM
4 Replies, 1,637 Views
Ultimate Supercharger...
06-23-2019 08:06 AM
Last post by mikesanto70
06-03-2020 10:28 PM
115 Replies, 107,525 Views
FS: BBS RX 204 17x8 ET38...
06-02-2020 10:22 PM
Last post by jahnaboi
06-02-2020 10:22 PM
0 Replies, 155 Views
Installing Thule Roof...
02-08-2010 06:06 PM
Last post by koi
06-02-2020 08:45 AM
7 Replies, 16,677 Views
1997 318ti M52/S52 swap
09-30-2019 05:31 AM
Last post by anassa
06-01-2020 04:56 PM
6 Replies, 16,915 Views
Happy Birthday finlay
06-01-2020 05:00 AM
Last post by 1996 328ti
06-01-2020 05:00 AM
0 Replies, 304 Views
Midnight Tuning...
02-08-2012 05:38 PM
Last post by Omega
06-01-2020 04:23 AM
193 Replies, 89,697 Views
PERMANENT WINDOW...
01-26-2008 04:27 AM
Last post by Omega
06-01-2020 04:18 AM
212 Replies, 149,078 Views
parting out a nice 95...
05-16-2020 10:27 PM
Last post by J!m
06-01-2020 03:09 AM
8 Replies, 1,392 Views
Reply Share/Bookmark
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-19-2019, 06:07 PM   #1
sirius815
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: NoVA
Posts: 49
iTrader: (0)
Default Stupid a$$ P1140 code!

Okay, so I again have the P1140 code. OBD says another code (long term fuel trim) is pending. We've checked for vacuum leaks (did it again today), nothing. replaced TPS, replaced ICV, nothing. We did replace the MAF with a used one a about a year ago which solved the problem, but it came back in May.. I did put on an aftermarket MAF, but no difference.

I believe at idle we are drawing 3.8g/s. Any ideas?

Edit: Forgot to add. We sometimes get a rear o2 heater fault, but not recently. I've checked the heater circuit - no problems getting voltage. Resistance of heater in sensor is good. Replaced with new. No change. Might be a ghost fault. We have not replaced the pre-cat sensor.

Last edited by sirius815; 09-19-2019 at 06:46 PM.
sirius815 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
P1140 Code Help! (After speed bump) MisterM52 Engine 3 06-22-2019 12:47 AM
P1140 code!! Arg... Yes I searched extensively. c4harpe13 Engine 31 03-25-2016 03:08 AM
P1140 code with CEL CRISTIAN17 Engine 0 03-18-2013 09:00 PM
Error Code List - Stomp Test OBD1 biorjin Engine 28 02-08-2011 01:21 AM
error code list biorjin Exhausts 0 10-10-2005 01:55 AM


All times are GMT +1. The time now is 09:53 AM.


.
Powered by site supporters
vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2020, 318ti.org
© vBadvanced CMPS v3.2.2
[page compression: 63.64 k/73.21 k (13.07%)]

318ti.org does not warrant or assume any legal liability or responsibility for the accuracy, completeness, or usefulness of any information or products discussed.