318ti.org forum

Go Back   318ti.org forum > Technical, Maintenance and Modifications > Engine Swaps

Notices

Engine Swaps Engine conversions.

.
» Recent Threads
'97/'98 Manual Z3 2.8 to...
10-20-2019 07:52 PM
Last post by StoneWheelRacing
01-16-2021 03:47 AM
11 Replies, 27,596 Views
Differential parts...
12-11-2009 04:53 AM
Last post by StoneWheelRacing
01-16-2021 03:14 AM
124 Replies, 92,513 Views
Diff upgrade
01-15-2021 12:53 AM
Last post by StoneWheelRacing
01-15-2021 12:57 AM
1 Replies, 264 Views
WTB: Small Case LSD
06-27-2019 03:53 PM
Last post by StoneWheelRacing
01-15-2021 12:50 AM
1 Replies, 917 Views
CL: 1998 black auto...
01-13-2021 01:20 AM
Last post by mb0686
01-13-2021 01:20 AM
0 Replies, 528 Views
Ultimate Supercharger...
06-23-2019 09:06 AM
Last post by Baurluvva2
01-12-2021 08:13 PM
120 Replies, 177,973 Views
1996 bmw 318ti
01-12-2021 02:35 AM
Last post by Abubakkar88
01-12-2021 02:35 AM
0 Replies, 479 Views
Wiring harness short
10-07-2020 11:52 PM
Last post by Samson
01-11-2021 02:12 PM
7 Replies, 1,737 Views
Instrument cluster: no...
05-22-2020 04:32 AM
Last post by J!m
01-11-2021 12:27 PM
15 Replies, 7,717 Views
1999 BMW E36 Euro 323ti
03-07-2017 05:55 AM
Last post by JamesFL
01-10-2021 04:12 PM
6 Replies, 11,899 Views
Reply Share/Bookmark
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-08-2011, 05:51 PM   #1
dylanreid16
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Mass.
Posts: 53
iTrader: (0)
Default S52 Swap, need help with fuel pressure and 3/2 valve

Hey guys,

recently put an s52 in my ti. Did not even realize that i needed to put the FPR on from the donor m3 so i sold it.

Clamped return line and it ran amazing!!! then died after a bit. really dumb to clamp it for so long.

installed m50 rail with fpr on it and now it starts and runs without needing to be clamped but HORRIBLY.

will hold a 500rpm idle and if i feather the throttle i can get the revs up high but if i give it any consitant gas it will just die.

car throws codes for 02 sensors and this 3/2 valve.

I have no 3/2 valve because i used obd1 fuel rail and no fpr under the car.

SO i have a connector under the car that goes to nothing and its supposed to go to the 3/2 valve.

Does anyone have any experience with this????? Or this 3/2 valve.
dylanreid16 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2011, 06:00 PM   #2
dylanreid16
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Mass.
Posts: 53
iTrader: (0)
Default

also running very rich. Plugs are black.

Either my ECU is trying to get used to the new normal fuel pressure, needs time or a GT1.

Or it has to do with no 3/2 valve and it not being plugged in
dylanreid16 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 04:47 PM.


.
Powered by site supporters
vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2021, 318ti.org
© vBadvanced CMPS v3.2.2
[page compression: 63.11 k/73.23 k (13.83%)]

318ti.org does not warrant or assume any legal liability or responsibility for the accuracy, completeness, or usefulness of any information or products discussed.