318ti.org forum

Go Back   318ti.org forum > Technical, Maintenance and Modifications > Engine

Notices

Engine Tuneups, chips, wires, spark plugs.

.
» Recent Threads
Lightweight Flywheel and...
01-15-2020 07:30 AM
Last post by gkatzens
Today 07:18 AM
1 Replies, 296 Views
Coil on PLug Conversion...
01-04-2020 11:26 PM
Last post by Venoak
Yesterday 04:48 PM
8 Replies, 1,310 Views
1994 BMW 318I - Tail...
Yesterday 01:30 AM
Last post by dglaser1
Yesterday 01:30 AM
0 Replies, 215 Views
Longtime Listener. First...
01-16-2020 01:37 PM
Last post by lazoh
01-20-2020 06:00 PM
3 Replies, 493 Views
California Top Trim...
07-16-2014 08:59 AM
Last post by Beema Bill
01-20-2020 01:02 PM
18 Replies, 10,044 Views
1998 328ti 5spd
01-05-2020 02:32 AM
Last post by Npavs
01-19-2020 09:34 PM
9 Replies, 1,983 Views
Snow Tires/Rims
01-10-2020 08:46 PM
Last post by J!m
01-18-2020 02:19 AM
3 Replies, 714 Views
Happy Birthday ...
01-12-2020 06:00 AM
Last post by J!m
01-18-2020 02:12 AM
1 Replies, 528 Views
WTB: manual driveshaft
11-13-2019 12:04 AM
Last post by J!m
01-18-2020 02:12 AM
2 Replies, 1,142 Views
S52 ti - Question about...
08-09-2019 02:13 AM
Last post by J!m
01-18-2020 02:09 AM
2 Replies, 13,242 Views
Reply Share/Bookmark
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-19-2019, 07:07 PM   #1
sirius815
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: NoVA
Posts: 49
iTrader: (0)
Default Stupid a$$ P1140 code!

Okay, so I again have the P1140 code. OBD says another code (long term fuel trim) is pending. We've checked for vacuum leaks (did it again today), nothing. replaced TPS, replaced ICV, nothing. We did replace the MAF with a used one a about a year ago which solved the problem, but it came back in May.. I did put on an aftermarket MAF, but no difference.

I believe at idle we are drawing 3.8g/s. Any ideas?

Edit: Forgot to add. We sometimes get a rear o2 heater fault, but not recently. I've checked the heater circuit - no problems getting voltage. Resistance of heater in sensor is good. Replaced with new. No change. Might be a ghost fault. We have not replaced the pre-cat sensor.

Last edited by sirius815; 09-19-2019 at 07:46 PM.
sirius815 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
P1140 Code Help! (After speed bump) MisterM52 Engine 3 06-22-2019 01:47 AM
P1140 code!! Arg... Yes I searched extensively. c4harpe13 Engine 31 03-25-2016 04:08 AM
P1140 code with CEL CRISTIAN17 Engine 0 03-18-2013 10:00 PM
Error Code List - Stomp Test OBD1 biorjin Engine 28 02-08-2011 02:21 AM
error code list biorjin Exhausts 0 10-10-2005 02:55 AM


All times are GMT +1. The time now is 11:40 AM.


.
Powered by site supporters
vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2020, 318ti.org
© vBadvanced CMPS v3.2.2
[page compression: 63.67 k/73.08 k (12.88%)]

318ti.org does not warrant or assume any legal liability or responsibility for the accuracy, completeness, or usefulness of any information or products discussed.