318ti.org forum

Go Back   318ti.org forum > Technical, Maintenance and Modifications > Engine

Notices

Engine Tuneups, chips, wires, spark plugs.

.
» Recent Threads
M44 Lower Timing Chain...
Today 05:17 AM
Last post by 96318ticali
Today 05:17 AM
0 Replies, 66 Views
1997 318ti BMW Manual...
05-23-2020 04:19 AM
Last post by JWil
Yesterday 09:42 PM
1 Replies, 394 Views
What model ti do you own?
02-26-2003 03:40 AM
Last post by 318tilandman
Yesterday 02:19 PM
336 Replies, 138,978 Views
Instrument cluster: no...
05-22-2020 03:32 AM
Last post by 1996 328ti
05-23-2020 12:49 AM
1 Replies, 335 Views
M54b30/M52b28 cam swap
07-12-2017 05:51 PM
Last post by louielazo
05-21-2020 03:45 PM
15 Replies, 16,808 Views
parting out a nice 95...
05-16-2020 10:27 PM
Last post by runnr548
05-21-2020 01:53 PM
3 Replies, 737 Views
Comprehensive Brake Info...
11-25-2008 09:25 PM
Last post by Sphinxe
05-20-2020 09:51 PM
106 Replies, 87,794 Views
Cant shift into gear/...
05-18-2020 11:56 PM
Last post by KASZ
05-19-2020 10:58 PM
2 Replies, 463 Views
new engine build. dasc +...
01-02-2016 01:28 AM
Last post by andakn
05-16-2020 02:01 PM
208 Replies, 117,274 Views
Hit the brakes, radio...
05-14-2020 10:13 PM
Last post by J!m
05-15-2020 05:43 PM
3 Replies, 458 Views
Reply Share/Bookmark
 
Thread Tools Display Modes
Old 08-08-2019, 03:34 PM   #1
Rj318ti97
Junior Member
 
Join Date: Aug 2019
Location: Pennsylvania
Posts: 3
iTrader: (0)
Default Hard start

I have a 1997 318ti that had recently overheated I got the car home and noticed the water hose connector on the rear cylinder head was leaking so I replaced it no more leaking but and I also replaced thermostat and engine temp sensor on head but I can only get the car to start with the pedal to the floor and itidles rough for a minute then it will run and idle fine I do not know what the problem is it happened after the engine overheated I'm hoping it is a minor problem and not a blown engine or blown head also I pulled the spark plugs after running and they are dry and light Brown color which is normal no signs of being wet at all also I smell gas when I am crank to start the engine any help is greatly appreciated thank you
Rj318ti97 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
97 318ti overheating hard start Rj318ti97 Engine 0 08-08-2019 02:18 PM
1995 Club Sport Hard to Start Has Codes: PowerClubSport Engine 1 10-05-2016 06:03 AM
Very hard to start - no power under load MikeLiv Engine 1 02-15-2013 10:19 PM
Hard to start when its warm outside RodneyWarren Engine 0 05-01-2012 11:41 PM
M42 w/ DASC hard start mystery ? Pursuit Induction 6 09-01-2010 03:37 AM


All times are GMT +1. The time now is 02:39 PM.


.
Powered by site supporters
vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2020, 318ti.org
© vBadvanced CMPS v3.2.2
[page compression: 62.54 k/71.99 k (13.12%)]

318ti.org does not warrant or assume any legal liability or responsibility for the accuracy, completeness, or usefulness of any information or products discussed.