318ti.org forum

Go Back   318ti.org forum > Technical, Maintenance and Modifications > Electrical

Notices

Electrical All wiring questions.

.
» Recent Threads
Catalytic Converter...
Today 03:15 AM
Last post by AdenPatt
Today 03:15 AM
0 Replies, 35 Views
OEM roof spoiler
06-14-2018 12:19 AM
Last post by sortasorted
Today 02:39 AM
12 Replies, 2,534 Views
Euro glass headlights
09-24-2014 10:27 PM
Last post by paul somlo
Yesterday 10:58 PM
213 Replies, 121,138 Views
M52 Swap Questions
07-01-2018 05:06 PM
Last post by Projectvoltron
Yesterday 08:42 PM
20 Replies, 2,961 Views
BC Racing Coilover...
07-17-2012 07:23 AM
Last post by Jimmie G.
09-24-2018 06:55 PM
50 Replies, 40,209 Views
1996 318ti Part Out
09-13-2018 07:43 PM
Last post by Estii
09-24-2018 04:53 AM
8 Replies, 1,133 Views
warm engine start...
04-12-2011 05:23 PM
Last post by Estii
09-23-2018 11:11 PM
67 Replies, 13,136 Views
Manual Adjustment of...
09-20-2018 09:05 AM
Last post by John Firestone
09-23-2018 08:42 AM
3 Replies, 487 Views
Happy Birthday black98,...
09-23-2018 05:00 AM
Last post by 1996 328ti
09-23-2018 05:00 AM
0 Replies, 157 Views
FS: 1998 Black BMW 318ti...
10-29-2016 06:52 AM
Last post by port
09-22-2018 09:18 PM
10 Replies, 8,237 Views
Reply Share/Bookmark
 
Thread Tools Display Modes
Old 04-02-2005, 07:33 PM   #1
Astro318ti
Junior Member
 
Join Date: Dec 2004
Location: Columbia, MD
Posts: 10
iTrader: (0)
Default Hazard Light Problem

Recently I've had something odd happen.

I'll be driving along and suddenly my hazard lights will go on. Not after bumps or anything. It can be reset by pressing the hazard light switch twice (once to turn them "on", then again to turn them "off").

It's not a big deal, but on one 90 min drive this week, I think it happened about a dozen times. Then it'll go for weeks and not happen again.

I probably won't rip my console apart to investigate this unless someone else has had a similar problem and knows a real fix.

It is slightly amusing that the same thing happened on my '82 320i. There the physical mechanism that held the switch in the "off" position would fail. You could take the switch apart and then bend the soft metal pin back into shape and everything would be fine (you couldn't leave the switch out since all the turn signals, etc. had wiring that went through that switch). This doesn't seem to be the case now since the switch seems to work to turn the lights off.
Astro318ti is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2006, 12:30 AM   #2
themysteryman83
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Dallas, TX
Posts: 21
iTrader: (0)
Default

Funny, I have the same problem. I don't know if it's the switch itself or if maybe the car computer is trying to tell me something, but it happened to me twice on the way home today, came on once and then again after a minute and then no other times. It's funny cause it only ever happens on the highway... I dont know whats going on here. Anyone have any insight?
themysteryman83 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2006, 01:57 AM   #3
C4-C
Member
 
C4-C's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: blah blah
Posts: 55
iTrader: (0)
Default

My car has had that problem for about 2 years... I've noticed that it tends to happen when the A/C is on. I can't recall a time when it comes on when the A/C is off. I have already spent 50 bucks on a new switch... that wasn't the problem. I'm not sure what it is... and as the original poster stated... I'll have to wait to see if someone else can get a sure fix before I ever start poking around.
__________________
'98 ti avus blue sport / m tech trim / stock M44 / real carbon fiber dash kit / m pedals / One piece head lights / cali top / custom 10" sub box / 10" xtant sub / xtant 1.1i amp / passenger side 7" screen installed in sun visor / pioneer avic-n1 / 18" mille miglia 11-3 / black m3 vader seats/ Welsh Royals/

http://i2.photobucket.com/albums/y35...1aroyalcar.gif
C4-C is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2006, 03:41 AM   #4
HuGo
Senior Member
 
HuGo's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: f NgL, CA
Posts: 5,313
iTrader: (11)
Default

what happen to me last time, and this was so hilarious, the very first day that i get my car (ti) i went to go get my ex gf to show her my new car. I catch her walking down the street near her house so i pulled to the side and pushed the emergency lights (the 2 blinking ones, hazard i think they called) well next thing u know, it got stuck. I couldnt get it to push off. So i couldnt be driving like that. i tried a penny, a pen, etc to get it off but it wouldnt come up. So then i open the hood and took off the fuse (its one of the bigger box one) but then my turn signals wouldnt work. I was like damn, if i get pulled over im screwed cuz it had no insurance in it. It was the first day ive got the car. So then idk my dad fixed it. Why would it get stuck?

I remember this happen to my friend mercedes benz, i pushed his hazard and i got them stuck, i was lmao and he got all pissed cuz he didnt have a license. But his wasnt push down like ours, it was more like a switch. Anyones hazard got stuck before? Why would it get stuck? SUcks that the first day i get my car it happens.
__________________

[SIZE="4"]///M7
DASC TT Stg 3 Delete! S52 Powered!
Not Your Usual Ti, Twice As Fast Than Most


BMW ///Motorsport...



It doesn't need park distance control, and hates decadence. It is musclepacked, yet lightly wound. It lets you feel the asphalt and get you going with the smallest touch of the pedal. It provokes, seduces, and demands to be driven hard. It looks, sounds, and smells like performance.
HuGo is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2006, 05:15 AM   #5
BMR82
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: La Puente,Ca
Posts: 34
iTrader: (0)
Default

herez my story................

Hazardz come on and just flash once and then go off and now also the light on the radio where it tells you what station your on and so forth has gone off completly but the rest are fine.

help! This is my first problem that ive ran into since i got my ti bout 2monthz ago.
BMR82 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2006, 08:35 PM   #6
DeadpaN
Senior Member
 
DeadpaN's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Location: San Francisco
Posts: 308
iTrader: (0)
Default

the plug is probably loose/loose connection. same thing with my dash clock-popped it out and the plug wasn't even snapped in.
__________________
'99 ti /Mtechnic, Schwartz II, Meyle Control Arms w/Full Metal Ball Joints, PowerFlex poly LCAB's, Pirelli P Zero/Nero 225/50/16, "the d-baffle"......
DeadpaN is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2006, 02:15 AM   #7
themysteryman83
Junior Member
 
Join Date: Nov 2005
Location: Dallas, TX
Posts: 21
iTrader: (0)
Default

Mine did it three times on the way to work this morning (~30 minute drive) again pressing the hazard light twice will turn them off. It has nothing to do with bumps or rattles. I could be driving on a smooth road and it will still come on randomly. There has to be some logical explanation for this. Could the car's computer be somehow doing this? It doesn't at all seem to be related to the switch.
themysteryman83 is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2006, 04:36 AM   #8
BMR82
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: La Puente,Ca
Posts: 34
iTrader: (0)
Default

Quote:
Originally Posted by themysteryman83
There has to be some logical explanation for this. Could the car's computer be somehow doing this? It doesn't at all seem to be related to the switch.
Who Knowz? The Other odd thing is that this problem started right about when it hit 100k on the Dash
BMR82 is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2006, 08:10 AM   #9
bmwracerchick
Senior Member
 
bmwracerchick's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Tampa, FL
Posts: 677
iTrader: (0)
Default

Quote:
Originally Posted by BMR82
Who Knowz? The Other odd thing is that this problem started right about when it hit 100k on the Dash
lol it was celebrating its 100,000 mile
__________________
my new world
bmwracerchick is offline   Reply With Quote
Old 05-22-2006, 12:15 AM   #10
m3wannabe
Junior Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: palm harbor
Posts: 6
iTrader: (0)
Default

check the grounds for the hazards/blinkers. its probably just a short. you could even take a test light to the wire and have someone stick it in the wire while your driving, and if the light turns on and off you found the problem.
m3wannabe is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2008, 02:26 AM   #11
nilknarf
Junior Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Mt Pleasant, SC
Posts: 17
iTrader: (0)
Question

I have the same thing happening with my '98 ti. I had also replaced my switch and the relay trying to fix this with no luck.

It's definately correlated to the air conditioning. My hazards were coming on randomly during the summer, but I noticed in the late fall and winter that they hadn't come on in months. So I turned on the AC and sure enough, after about 5 minutes the hazards were flashing.

I found this on a website regarding 318i reliability:
Dashboard lights: The hazard flashers may begin flashing by themselves and the turn signals may flash at twice the normal speed due to condensation shorting out the circuit board. (1992-94)

Anybody figure this out yet?

Last edited by nilknarf; 09-28-2010 at 12:20 AM.
nilknarf is offline   Reply With Quote
Old 02-20-2008, 03:06 AM   #12
lazoh
Moderator
 
lazoh's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: SoCal318ti
Posts: 1,545
iTrader: (3)
Default

I have the same problem but it happens to me when I close the windows from the outside of the car with the key. I think this problem has to do with the safety system that unlocks your doors and turns on the blinkers when the airbags are deployed. Anyone with electrical skills out there that can help us??
__________________


1984 323 E30 BAUR (Euro)
1998 318ti E36
2013 M5 F10
2014 528 F10
Not proud to mention:
1965 MBZ 200D
1967 MBZ 230
1995 Jaguar XJ12

Join us on Facebook http://www.facebook.com/pages/318tiorg/127481623988696
lazoh is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2008, 08:57 PM   #13
Ken
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: North Carolina
Posts: 157
iTrader: (0)
Default

I'm having this issue now, I hadn't thought to see whether it happened with the air conditioning on / off, but I will on my way home today..

That said, I have been keeping it off because it's been so nice out lately and it hasn't happened that I can remember.
Ken is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2008, 06:08 PM   #14
TiZen
Junior Member
 
Join Date: May 2008
Location: Louisiana
Posts: 29
iTrader: (0)
Default

Sounds something like my problem, except mine come on (on the dash) and my electrical system fails completely,my car wants to die, my turn singles, brake lights light up anD my car will fail out, if I step on the brakes, use the signals. I thought IT was the A/c system as well, I would shut off the compressor, the blower motor and radio and it seemed turning off the Compressor had the biggest influence. One thing I realized is it would do it after it rained hard, and water somehow was getting underneath my floormat from my weather stripping on the driverside door. Its either a combination of a leak or just my relay kicking the wrong circuit on at the wrong time. Make sure your A/c drain hole is not plugged up, and make sure your not getting water anywhere in the car,
But keep this thread alive so we can figure out this problem.
B/c it annoys the Hell out of me I already got a ticket from it for my turn and brake signals malf. on the road one day.
TiZen is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2009, 03:41 AM   #15
davidkillion
Member
 
davidkillion's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Brentwood, CA
Posts: 39
iTrader: (0)
Default

This is friggin insane ... I have the same damn issue! Air Conditioning on and the hazards just randomly come on. I think that the 'circuit board' condensation deal is the best I have heard yet. So is there an A/C line that passes over a circuit board that we should be looking for?

We have to find a solution to this ... there are too many of us having this same exact issue! Has anybody taken it into BMW to see if there is a technical bulletin on it? Anybody have access to BMW technical bulletins?
__________________
David Killion
2006 BMW M Roadster
1998 BMW 318ti
2006 Harley-Davidson Street Glide
davidkillion is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
E46 Ti - Front speaker replacement using existing speaker housing and standard 6.5" vatovey Knowledge Base 4 01-29-2010 10:51 AM
I have a fuse problem. Gas and the Temp. Will'sBimmer Electrical 11 11-02-2009 04:15 AM
bulb help classicronnie Exterior 9 12-27-2007 09:54 PM
Standard H1 Bulb Or ...... Tyler Exterior 16 01-13-2007 06:55 PM
Difference between standard and Sport susp? PeteN95 Suspension 5 09-20-2006 08:01 PM


All times are GMT +1. The time now is 07:31 AM.


.
Powered by site supporters
vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2018, 318ti.org
© vBadvanced CMPS v3.2.2
[page compression: 124.82 k/148.84 k (16.14%)]

318ti.org does not warrant or assume any legal liability or responsibility for the accuracy, completeness, or usefulness of any information or products discussed.