318ti.org forum

Go Back   318ti.org forum > Technical, Maintenance and Modifications > Engine

Notices

Engine Tuneups, chips, wires, spark plugs.

.
» Recent Threads
FULL Interior options...
10-08-2014 12:55 AM
Last post by Andy318is
Today 09:12 AM
14 Replies, 12,370 Views
Can WE get a roll call?
06-19-2006 05:26 PM
Last post by Andy318is
Today 09:10 AM
69 Replies, 32,714 Views
I wish they still made...
01-23-2020 05:39 PM
Last post by Andy318is
Today 09:06 AM
2 Replies, 860 Views
Buyers Guide - What to...
04-11-2005 05:42 AM
Last post by Andy318is
Today 09:04 AM
46 Replies, 83,063 Views
WTB: 318ti with auto &...
Today 08:32 AM
Last post by Andy318is
Today 08:32 AM
0 Replies, 44 Views
Ultimate Supercharger...
06-23-2019 09:06 AM
Last post by 1966Lemans
Today 03:14 AM
106 Replies, 83,935 Views
Bmw compact e36 child...
02-16-2020 04:50 PM
Last post by runnr548
02-23-2020 02:41 AM
3 Replies, 594 Views
Auto to Manual swap on a...
02-16-2020 09:39 PM
Last post by littlebobby
02-23-2020 02:31 AM
2 Replies, 468 Views
Diff and transmission...
02-18-2020 06:59 AM
Last post by M52tu 318ti guy
02-23-2020 02:25 AM
4 Replies, 371 Views
97 BMW 318TI Auto
02-15-2020 07:47 PM
Last post by J!m
02-23-2020 02:07 AM
2 Replies, 424 Views
Reply Share/Bookmark
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-19-2019, 07:07 PM   #1
sirius815
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: NoVA
Posts: 49
iTrader: (0)
Default Stupid a$$ P1140 code!

Okay, so I again have the P1140 code. OBD says another code (long term fuel trim) is pending. We've checked for vacuum leaks (did it again today), nothing. replaced TPS, replaced ICV, nothing. We did replace the MAF with a used one a about a year ago which solved the problem, but it came back in May.. I did put on an aftermarket MAF, but no difference.

I believe at idle we are drawing 3.8g/s. Any ideas?

Edit: Forgot to add. We sometimes get a rear o2 heater fault, but not recently. I've checked the heater circuit - no problems getting voltage. Resistance of heater in sensor is good. Replaced with new. No change. Might be a ghost fault. We have not replaced the pre-cat sensor.

Last edited by sirius815; 09-19-2019 at 07:46 PM.
sirius815 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
P1140 Code Help! (After speed bump) MisterM52 Engine 3 06-22-2019 01:47 AM
P1140 code!! Arg... Yes I searched extensively. c4harpe13 Engine 31 03-25-2016 04:08 AM
P1140 code with CEL CRISTIAN17 Engine 0 03-18-2013 10:00 PM
Error Code List - Stomp Test OBD1 biorjin Engine 28 02-08-2011 02:21 AM
error code list biorjin Exhausts 0 10-10-2005 02:55 AM


All times are GMT +1. The time now is 01:18 PM.


.
Powered by site supporters
vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2020, 318ti.org
© vBadvanced CMPS v3.2.2
[page compression: 63.22 k/72.77 k (13.12%)]

318ti.org does not warrant or assume any legal liability or responsibility for the accuracy, completeness, or usefulness of any information or products discussed.