318ti.org forum

Go Back   318ti.org forum > Technical, Maintenance and Modifications > Electrical

Notices

Electrical All wiring questions.

.
» Recent Threads
Ultimate Supercharger...
06-23-2019 08:06 AM
Last post by thenjnick
Yesterday 10:44 PM
10 Replies, 687 Views
M44 Oil Check Valve in...
11-29-2016 02:17 AM
Last post by paul somlo
Yesterday 06:44 PM
7 Replies, 1,610 Views
Odd starting issue after...
06-10-2019 03:48 PM
Last post by paul somlo
Yesterday 05:56 PM
11 Replies, 848 Views
1996 318TI Crank but No...
Yesterday 03:21 PM
Last post by drivenbygears
Yesterday 03:21 PM
0 Replies, 77 Views
H&R Race springs and...
Yesterday 09:46 AM
Last post by E36Shua
Yesterday 09:46 AM
0 Replies, 118 Views
New 318ti owner looking...
04-15-2019 01:11 AM
Last post by E36Shua
Yesterday 09:41 AM
3 Replies, 1,170 Views
Hi All
06-23-2019 03:50 PM
Last post by OllieNZ
Yesterday 08:06 AM
6 Replies, 517 Views
1996 332ti supercharged...
06-08-2019 08:27 PM
Last post by juice2000
Yesterday 04:17 AM
3 Replies, 898 Views
Rudolph the Red 318ti
05-06-2019 10:49 PM
Last post by MisterM52
06-25-2019 10:45 AM
20 Replies, 3,237 Views
BMW Individual Interior...
05-14-2019 04:38 PM
Last post by runnr548
06-24-2019 11:45 PM
3 Replies, 968 Views
Reply Share/Bookmark
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-17-2019, 07:59 PM   #1
PNWm52Project
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Location: Oregon
Posts: 4
iTrader: (0)
Default Brakelights not working

So... My brake lights aren't working at all. The top most 15 fuse keeps blowing. I also noticed that my temp gauge doesnt work when that fuse blows out unless I have my headlights on and I hold down the brake pedal. This causes the temp guage to work while the brakes are being held. I replaced the brake light switch already. Also the fuel gauge never works so I roll with a fuel can full of premium lol
PNWm52Project is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2019, 09:05 PM   #2
BRADESTAR
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Location: Seattle
Posts: 437
Vehicles
iTrader: (0)
Default

There is a carpet tab around the passenger side brake light housing that keeps that fuse from shorting. Check to see that it's in place. If you take off black plastic piece from inside you should see what I mean.
BRADESTAR is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2019, 01:59 AM   #3
PNWm52Project
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Location: Oregon
Posts: 4
iTrader: (0)
Default

No clue what carpet tab you are talking about. I would assume its not there if you are confident I would know what you were talking about when looking. I've had that housing off 20+ times and I haven't a clue. Can you shoot me a pic? Or post it on PNW BMW FB if your on there. Thanks buddy
PNWm52Project is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2019, 05:23 AM   #4
BRADESTAR
Senior Member
 
Join Date: May 2013
Location: Seattle
Posts: 437
Vehicles
iTrader: (0)
Default

You'd see it, but here is pic. Don't know why it wouldn't still be there in your car, unless there is no carpet or something. Any insulating material should work.

I've never really looked into why it needs to be there. Just had similar problems to you when it wasn't in the right spot.

BRADESTAR is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2019, 04:41 PM   #5
PNWm52Project
Junior Member
 
Join Date: May 2019
Location: Oregon
Posts: 4
iTrader: (0)
Default

There is one on the driver side as well.... Du fuq. They were tucked back and smashed! So I put them on and ill go by the yard and pull another 20 fuses to burn through but the bolt sticks through those carpet tabs so I cant see how they prevent contact anywhere?

and BTW thank you for the quick response man, I really appreciate your help.
PNWm52Project is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Instrument Cluster, Tag Light, & 1 Tail Light (NOT WORKING) React Electrical 0 04-01-2013 07:11 PM
Misc parts WTB non working window motor Sgarcia89Lx Parting out & Parts (US) 2 03-22-2013 06:22 PM
Heater not working 3.2TI Electrical 0 12-25-2012 02:26 PM
1994 318i fuel and temp gauge not working kelly88 Electrical 1 12-24-2010 01:00 PM
Passenger side Headlight/FogLight stopped working? dunks Electrical 7 01-16-2006 06:30 AM


All times are GMT +1. The time now is 02:15 AM.


.
Powered by site supporters
vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2019, 318ti.org
© vBadvanced CMPS v3.2.2
[page compression: 80.22 k/93.64 k (14.33%)]

318ti.org does not warrant or assume any legal liability or responsibility for the accuracy, completeness, or usefulness of any information or products discussed.