318ti.org forum

Go Back   318ti.org forum > Technical, Maintenance and Modifications > Engine

Notices

Engine Tuneups, chips, wires, spark plugs.

.
» Recent Threads
dual vanos engine into...
03-17-2013 08:11 AM
Last post by K2daalvin
Today 02:50 AM
3 Replies, 3,413 Views
(CA): Clubsport and DASC...
10-13-2019 11:48 PM
Last post by anassa
Yesterday 11:38 PM
3 Replies, 244 Views
Racecar Build -- '95...
10-14-2019 06:26 PM
Last post by anassa
Yesterday 02:11 AM
1 Replies, 255 Views
1996 318ti interior
10-14-2019 08:58 AM
Last post by Sphinxe
10-14-2019 11:02 PM
1 Replies, 222 Views
WTB: M-Tech Rear Bumper
10-14-2019 08:14 PM
Last post by peter*g
10-14-2019 08:14 PM
0 Replies, 112 Views
Happy Birthday hooverco
10-14-2019 06:17 PM
Last post by 1996 328ti
10-14-2019 06:17 PM
0 Replies, 120 Views
Selling 1995 318Ti...
09-29-2019 09:54 PM
Last post by BRADESTAR
10-14-2019 06:58 AM
3 Replies, 953 Views
1996 318ti interior door...
10-12-2019 01:38 PM
Last post by Sphinxe
10-13-2019 03:47 PM
3 Replies, 411 Views
Happy Birthday lazoh
10-13-2019 05:00 AM
Last post by 1996 328ti
10-13-2019 05:00 AM
0 Replies, 185 Views
1996 BMW 318ti for sale...
08-24-2019 07:43 AM
Last post by digitalat
10-12-2019 10:40 AM
1 Replies, 1,473 Views
Reply Share/Bookmark
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-19-2019, 06:07 PM   #1
sirius815
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: NoVA
Posts: 49
iTrader: (0)
Default Stupid a$$ P1140 code!

Okay, so I again have the P1140 code. OBD says another code (long term fuel trim) is pending. We've checked for vacuum leaks (did it again today), nothing. replaced TPS, replaced ICV, nothing. We did replace the MAF with a used one a about a year ago which solved the problem, but it came back in May.. I did put on an aftermarket MAF, but no difference.

I believe at idle we are drawing 3.8g/s. Any ideas?

Edit: Forgot to add. We sometimes get a rear o2 heater fault, but not recently. I've checked the heater circuit - no problems getting voltage. Resistance of heater in sensor is good. Replaced with new. No change. Might be a ghost fault. We have not replaced the pre-cat sensor.

Last edited by sirius815; 09-19-2019 at 06:46 PM.
sirius815 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
P1140 Code Help! (After speed bump) MisterM52 Engine 3 06-22-2019 12:47 AM
P1140 code!! Arg... Yes I searched extensively. c4harpe13 Engine 31 03-25-2016 03:08 AM
P1140 code with CEL CRISTIAN17 Engine 0 03-18-2013 09:00 PM
Error Code List - Stomp Test OBD1 biorjin Engine 28 02-08-2011 01:21 AM
error code list biorjin Exhausts 0 10-10-2005 01:55 AM


All times are GMT +1. The time now is 02:53 AM.


.
Powered by site supporters
vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2019, 318ti.org
© vBadvanced CMPS v3.2.2
[page compression: 62.92 k/72.52 k (13.23%)]

318ti.org does not warrant or assume any legal liability or responsibility for the accuracy, completeness, or usefulness of any information or products discussed.