318ti.org forum

Go Back   318ti.org forum > Technical, Maintenance and Modifications > Transmission

Notices

Transmission Automatic, manual and shift lever discussions.

.
» Recent Threads
First BMW
05-13-2022 06:24 PM
Last post by J!m
Yesterday 11:49 AM
2 Replies, 406 Views
Danny's 318ti Thread...
05-03-2022 07:13 PM
Last post by J!m
Yesterday 11:45 AM
6 Replies, 550 Views
Biolite's Build
05-11-2022 02:28 AM
Last post by J!m
05-16-2022 11:48 AM
4 Replies, 1,120 Views
1995 BMW 318ti for sale
04-29-2022 05:46 PM
Last post by baby_bimmer
05-14-2022 09:06 PM
6 Replies, 1,828 Views
Reply Share/Bookmark
 
Thread Tools Display Modes
Old 05-12-2013, 11:03 AM   #1
beaming247
Junior Member
 
Join Date: May 2013
Location: New Zealand
Posts: 1
iTrader: (0)
Exclamation 1999 318ti Transmission Issue?

Hi there,

I recently purchased a 1999 318ti. When I purchased the car it had a slight rough idle which eventually got worse. I found out later the rough idle was due to soaking wet sparkies. I have since replaced them and it was running beautifully although now there seems to be an issue with the transmission.

When I apply slight pressure to the accelerator after a complete stop, it lurches forward like I'm applying alot more pressure than I am and after driving it for a while the Automatic Transmission (Yellow) and ASC+T (Yellow) warning lights come on. The ASC+T light is on constantly now while the Auto Transmission light only comes on after driving it for a while and then stays solid. When I was on the highway I took my foot off the accelerator to slow down and it lurched a couple of times but also does this with my foot on the accelerator.

I purchased a BMW diagnostic scanner and the only code that came up was one under transmission that reads 9A Accelerator Pedal Position. After extensive googling I still can't find anything about the code. Can someone tell me what it means? Or what they think the problem could be? There is another code that comes up 6C Continuous Voltage (+) under the engine category but I was told that was because I disconnected the battery. Any help would be appreciated. Thanks
beaming247 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Transmission 318ti automatic transmission - $150 douggla Parting out & Parts (US) 1 03-04-2012 05:46 AM
WTB: NJ 318ti manual transmission for m44 wht94lytng US and North America 1 03-03-2012 01:46 AM
1996 BMW 318ti Tranny Issue Ironfist1971 Transmission 4 01-05-2012 05:34 AM
WTB: 318ti automatic Transmission!! in IN,IL,MI,OH central09 US and North America 0 05-16-2008 02:48 AM
1995 BMW 318ti - 1999 One Lap of America Car Jared US and North America 2 01-16-2007 03:13 AM


All times are GMT +1. The time now is 12:51 AM.


.
Powered by site supporters
vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2022, 318ti.org
© vBadvanced CMPS v3.2.2
[page compression: 57.85 k/66.22 k (12.65%)]

318ti.org does not warrant or assume any legal liability or responsibility for the accuracy, completeness, or usefulness of any information or products discussed.