318ti.org forum

Go Back   318ti.org forum > Technical, Maintenance and Modifications > Electrical

Notices

Electrical All wiring questions.

.
» Recent Threads
Partial Interior Part out
05-23-2021 09:40 PM
Last post by bronzybook
06-12-2021 04:55 AM
13 Replies, 2,728 Views
What sensor does OBD2...
06-12-2021 12:24 AM
Last post by paul somlo
06-12-2021 12:32 AM
1 Replies, 170 Views
FS: 1996 slicktop 318ti...
06-02-2021 02:35 AM
Last post by automaton
06-11-2021 03:30 AM
1 Replies, 1,419 Views
Hazard Switch wiring
06-06-2021 12:32 AM
Last post by FunElan
06-08-2021 08:47 PM
1 Replies, 1,393 Views
Reply Share/Bookmark
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-19-2010, 09:51 AM   #1
applecrisp
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Vancouver BC
Posts: 99
iTrader: (0)
Default Another Starting issue

So ill say first off yes I did search and read quite a few posts nothing quite suits my issue..

So, got in my car drove to work and noticed gas gauge was all over the place empty then full then half the empty.. but car started and ran fine.

got off work and car would not start but all dash lights and radio came on fine..

when I turn the key there is no cranking no clicking no nothing all I hear is the single deep click of I believe the throttle body.

tried a jump start with cables, no different still no crank or start.

tried a push start about 4 times for sure fast enough and would not start. so I towed it home.. I am thinking either starter relay, ignition switch, ECU or clutch safety switch.. however is it possible it is the immobilizer ?

finally where are, and how do I test the above mentioned things.
applecrisp is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2010, 12:56 PM   #2
vjmvjmvjm
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Shepherdstown, WV
Posts: 51
iTrader: (0)
Default

Start with the simple stuff. With the gas gauge jumping all around, I'd think I'd start with the battery or a bad ground. No cranking with a click says low / bad battery to me.

Vic
vjmvjmvjm is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2010, 07:14 PM   #3
applecrisp
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Vancouver BC
Posts: 99
iTrader: (0)
Default

Yeah I would say the same but its not the starter clicking trust me I know that noise. ground is a possibility .. but which one.. haha
applecrisp is offline   Reply With Quote
Old 01-19-2010, 08:55 PM   #4
applecrisp
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: Vancouver BC
Posts: 99
iTrader: (0)
Default

Solved! it was a shorting brake line..
applecrisp is offline   Reply With Quote
Old 02-25-2010, 07:58 PM   #5
Bills86e
Senior Member
 
Join Date: Apr 2009
Location: TampaBay, Florida
Posts: 104
iTrader: (0)
Default

We've been longing for the answer. No WAIT.......no go! Waaaa
Bills86e is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starting help! mgbman69 Electrical 0 03-03-2009 01:42 PM
Not starting... aznlonewolf135 Transmission 12 12-06-2008 08:38 PM
Car Not Starting Issue zboot Misc 8 04-06-2007 01:25 AM
starting issue snwbrdrbum10 Lounge 7 03-29-2006 05:11 PM
Starting issue Cham210 Engine 7 01-25-2006 05:43 AM


All times are GMT +1. The time now is 11:20 PM.


.
Powered by site supporters
vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2021, 318ti.org
© vBadvanced CMPS v3.2.2
[page compression: 71.08 k/83.35 k (14.72%)]

318ti.org does not warrant or assume any legal liability or responsibility for the accuracy, completeness, or usefulness of any information or products discussed.