318ti.org forum

Go Back   318ti.org forum > Technical, Maintenance and Modifications > Electrical

Notices

Electrical All wiring questions.

.
» Recent Threads
Happy Birthday jg e36
Today 05:00 AM
Last post by 1996 328ti
Today 05:00 AM
0 Replies, 71 Views
Running rough
09-13-2021 02:37 PM
Last post by FunElan
09-25-2021 04:46 AM
2 Replies, 1,155 Views
Finally introducing...
09-23-2021 05:50 PM
Last post by FunElan
09-25-2021 04:42 AM
3 Replies, 333 Views
Long time member/lurker.....
09-24-2021 04:14 AM
Last post by b0m
09-24-2021 04:44 AM
1 Replies, 177 Views
6 1/2" speakers in stock...
04-27-2008 12:21 AM
Last post by iski123
09-24-2021 04:32 AM
28 Replies, 22,121 Views
FRONT SPEAKERS 4" to...
11-28-2005 05:03 PM
Last post by iski123
09-24-2021 04:21 AM
11 Replies, 5,011 Views
Subwoofer wiring heat...
09-24-2021 04:02 AM
Last post by iski123
09-24-2021 04:02 AM
0 Replies, 150 Views
WTB: S50/S52 swapped or...
08-29-2021 04:22 PM
Last post by hernandez706
09-23-2021 05:51 PM
7 Replies, 1,991 Views
1998 Cali Top
09-23-2021 05:39 PM
Last post by hernandez706
09-23-2021 05:39 PM
0 Replies, 174 Views
I miss C'ing Ti Pics
07-31-2021 08:08 AM
Last post by hernandez706
09-23-2021 05:37 PM
9 Replies, 3,760 Views
Reply Share/Bookmark
 
Thread Tools Display Modes
Old 09-16-2016, 02:03 AM   #1
MikeHoward18
Junior Member
 
Join Date: May 2016
Location: Illinois
Posts: 3
iTrader: (0)
Default Windshield Wipers Get Stuck

Hey all!

I'm new here and I'm trying to figure out an issue I am having with my 1997 BMW 318ti. When I activate the windshield wipers by pushing up on the windshield wiper stalk, the windshield wipers begin to work but after a few minutes they just get stuck in the middle of my windshield. Once they are stuck, the only way to get them unstuck is to restart the car. Sometimes it even takes a couple restarts for the wipers to get unstuck. If I manually operate the wipers by pressing down on the windshield wiper stalk, the wipers occasionally get stuck, but I can get them unstuck by pressing down on the windshield wiper stalk.

I have done some research and I believe it may be either the wiper motor or the wiper relay/module. Opinions?? Any help would be greatly appreciated!

Thanks so much,
Mike

Last edited by MikeHoward18; 09-16-2016 at 05:24 AM.
MikeHoward18 is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2016, 05:24 PM   #2
bazar01
Senior Member
 
bazar01's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Georgia
Posts: 595
iTrader: (0)
Default

The wiper motor has an internal contact for wiper in park or not in park position.
The contacts could be dirty and may need cleaning.
__________________
1996 Ti 280k miles and still going....
1993 964 - holding on to this one
2001 Burban, 240k miles
2018 Suburban Z71
bazar01 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2016, 02:09 AM   #3
MikeHoward18
Junior Member
 
Join Date: May 2016
Location: Illinois
Posts: 3
iTrader: (0)
Default

Thanks so much! I'll give it a try! How difficult would you say it is to properly check the wiper motor internal contacts? Unfortunately, I'm not very mechanically inclined.
MikeHoward18 is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2016, 11:50 PM   #4
Newbomb Turk
Junior Member
 
Join Date: May 2016
Location: Illinois
Posts: 19
iTrader: (0)
Default

Don't worry, your dad should be able to fix it
Newbomb Turk is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2016, 03:42 AM   #5
MikeHoward18
Junior Member
 
Join Date: May 2016
Location: Illinois
Posts: 3
iTrader: (0)
Default

Quote:
Originally Posted by Newbomb Turk View Post
Don't worry, your dad should be able to fix it
Thanks dad
MikeHoward18 is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2016, 06:24 AM   #6
Newbomb Turk
Junior Member
 
Join Date: May 2016
Location: Illinois
Posts: 19
iTrader: (0)
Default

Motor replacement fixed the problem. (don't forget to index the linkage) After plugging in new motor, run it and shut it off, this parks motor. Then when attaching motor to linkage, make sure linkage is in a straight line when bolting crank to motor, then install.
Newbomb Turk is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
help me , stuck , wipers


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Front and Rear windshield wipers do not work at all on my 1996 BMW 318ti Aceafflictus Electrical 2 11-17-2016 08:32 PM
anyone knows how?? XxKEITHxX Lounge 3 08-06-2008 05:17 PM
Windshield wipers not working bwrede Electrical 2 03-27-2008 05:17 PM
windshield wipers not going all the way down.. shaneco13 Exterior 6 10-21-2006 09:59 PM
windshield wipers dartman Misc 3 03-28-2006 01:35 PM


All times are GMT +1. The time now is 11:17 AM.


.
Powered by site supporters
vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2021, 318ti.org
© vBadvanced CMPS v3.2.2
[page compression: 83.52 k/98.04 k (14.80%)]

318ti.org does not warrant or assume any legal liability or responsibility for the accuracy, completeness, or usefulness of any information or products discussed.