318ti.org forum

Go Back   318ti.org forum > Technical, Maintenance and Modifications > Electrical

Notices

Electrical All wiring questions.

.
» Recent Threads
I miss C'ing Ti Pics
07-31-2021 08:08 AM
Last post by b0m
Yesterday 01:18 AM
3 Replies, 395 Views
1999 318ti w/ M-Sport &...
07-31-2021 08:49 PM
Last post by AlexWJD
07-31-2021 08:49 PM
0 Replies, 124 Views
unfinished supercharged...
06-22-2021 03:57 PM
Last post by Spartan 059
07-31-2021 01:29 PM
6 Replies, 5,759 Views
recommendations for...
07-13-2021 04:48 AM
Last post by BRADESTAR
07-31-2021 08:20 AM
3 Replies, 909 Views
'95 Boston Green, ALL...
06-29-2021 04:24 PM
Last post by irdave
07-27-2021 02:21 AM
10 Replies, 3,323 Views
New to the group
05-30-2021 05:47 AM
Last post by FunElan
07-27-2021 12:02 AM
4 Replies, 2,284 Views
What model ti do you own?
02-26-2003 03:40 AM
Last post by sarinasr75
07-26-2021 02:40 PM
340 Replies, 173,008 Views
Longtime lurker via...
07-26-2021 07:33 AM
Last post by primo107
07-26-2021 07:33 AM
0 Replies, 256 Views
Happy Birthday ...
07-26-2021 05:00 AM
Last post by 1996 328ti
07-26-2021 05:00 AM
0 Replies, 252 Views
Reply Share/Bookmark
 
Thread Tools Display Modes
Old 07-26-2007, 09:50 PM   #1
buddhajono
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Montreal, Canada
Posts: 52
iTrader: (0)
Default Starting Problem

My ti usually always started up fine no matter how often I drove it but recently I parked it for a day or two max and went to start it and nothing happened. Not a turn, nothing. The battery has plenty of power, when I turn on the car, everything comes on in the dash and cd player, but when I turn the key to start the motor, I get absolutely nothing. I'm thinking it's not something major, but does anyone know what the problem might be and let me know what i should check out or replace. Thanks
buddhajono is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2007, 10:03 PM   #2
Dell3oy
Junior Member
 
Dell3oy's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: airdrie,scotland
Posts: 9
iTrader: (0)
Default

are you using the master key ? i used my spare the other week and same thing happend to me (**** myself )it depends on the way the spare key was facing to actualy start (chip obviously).hope its that simpl for you m8
Dell3oy is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2007, 04:15 AM   #3
buddhajono
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Montreal, Canada
Posts: 52
iTrader: (0)
Default

no i tried with all my keys, anyone else have any ideas?
buddhajono is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2007, 04:21 AM   #4
Bobbak
Senior Member
 
Bobbak's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Southern California - Orange county
Posts: 978
iTrader: (0)
Default

it "might" be the ignition the key wears it down after a while,adn whats the year of the car?
__________________
1995 318ti Cosmos Black
Bilsteins w/ H&R Sport, Depos w/ angeleyes and HID 5K, 50% short throw kit, Custom fogged intake, AC schnitzer pedels w/ deadpedels, leather stickshift knob, vitesse tuning Ebreak boot w/ shift boot, X-Brace, 325/328 brake upgrade, Gray millpoint leather and cloth interior, custom computer multimedia system, and Style 5 BBS 17" rims, M3 Mirrors, CF Hood









Bobbak is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2007, 04:13 PM   #5
buddhajono
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Montreal, Canada
Posts: 52
iTrader: (0)
Default

the car is a 1996, it has many kilometers but it just seems so weird for it to stop starting suddenly. how can i find out if it's the ignition?
buddhajono is offline   Reply With Quote
Old 07-27-2007, 08:01 PM   #6
bucksworld
Member
 
bucksworld's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Location: Tampa, FL
Posts: 95
iTrader: (0)
Default

You should take your glove box out and u will find the EWS. Take a test lamp and clip it to the green wire far left and see if it lights when u turn the key to start. If it lights then u have power going to your ews and your ignition is all right. If the lamp lights then its the starter....replace starter

http://www.realoem.com/bmw/showparts...33&hg=61&fg=25
__________________
Stephen
1995 318TI
Vin# sam51751
bucksworld is offline   Reply With Quote
Old 08-07-2007, 07:51 PM   #7
Dell3oy
Junior Member
 
Dell3oy's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: airdrie,scotland
Posts: 9
iTrader: (0)
Default

how did you get on with the starter thingy
Dell3oy is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2007, 07:07 PM   #8
buddhajono
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Montreal, Canada
Posts: 52
iTrader: (0)
Default

it was the starter, I checked the green wire like you said, worked great, glad it wasn't the ignition! Picked up a used started with a 1 year guarantee for $60. Thanks again
buddhajono is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
E46 Ti - Front speaker replacement using existing speaker housing and standard 6.5" vatovey Knowledge Base 4 01-29-2010 10:51 AM
bulb help classicronnie Exterior 9 12-27-2007 09:54 PM
Standard H1 Bulb Or ...... Tyler Exterior 16 01-13-2007 06:55 PM
Difference between standard and Sport susp? PeteN95 Suspension 5 09-20-2006 08:01 PM
Standard for Standard Diff Swap stormos Differentials 4 03-14-2006 10:33 PM


All times are GMT +1. The time now is 05:54 AM.


.
Powered by site supporters
vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©1999 - 2021, 318ti.org
© vBadvanced CMPS v3.2.2
[page compression: 88.07 k/104.27 k (15.54%)]

318ti.org does not warrant or assume any legal liability or responsibility for the accuracy, completeness, or usefulness of any information or products discussed.